Καπερνάρος για την τεκνοθεσία: “Εκφυλίζονται οι έννοιες όμως της ανθρώπινης φύσης”

 Καπερνάρος για την τεκνοθεσία: “Εκφυλίζονται οι έννοιες όμως της ανθρώπινης φύσης”

Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος.

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης (30/11) Βασίλης Καπερνάρος. Η κουβέντα επικεντρώθηκε γύρω από το θέμα της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς και εκείνο της τενκοθεσίας, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Το σύμφωνο συμβίωσης τα έχει λύσει όλα αυτά», είπε αρχικά ο Βασίλης Καπερνάρος και συνέχισε: «Κατά μόνας μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί. Ζευγάρι ομόφυλο δεν μπορεί, που προβλέπεται; Από τις 170 τόσες χώρες του πλανήτη, μόνο 31 το έχουν δεχθεί, με πρώτη την Ολλανδία. Η Ελλάδα δεν είναι Ολλανδία».

Ο ποινικολόγος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι φλέγον θέμα δηλαδή σημαντικό που λέει το Σύνταγμα. Γάμος-Τεκνοθεσία: γιατί δεν το βάζουμε σε δημοψήφισμα; Είναι σημαντικό θέμα σε εθνικό επίπεδο. Να γίνει δημοψήφισμα και να μπει το θέμα στη Βουλή και εκεί να επεξεργαστεί».

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου «πιο είναι το πρόβλημα να κάνουν γάμο τα ομόφυλα ζευγάρια;», ο Βασίλης Καπερνάρος απάντησε: «Εκφυλίζονται οι έννοιες όπως τις έχει ορίσει η ανθρώπινη φύση, η ελληνική παράδοση και η ελληνική κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα