ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Αιφνιδιαστική αποχώρηση Κασσελάκη – Η αντίδραση Ραγκούση

 ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Αιφνιδιαστική αποχώρηση Κασσελάκη – Η αντίδραση Ραγκούση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη συνεδρίαση των οργάνων, ενώ συνεχίζονταν οι ομιλίες των μελών. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της ΠΓ, φέρεται να δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει το λόγο μετά την αποχώρηση του προέδρου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος είχε εισηγηθεί τον ίδιο οδικό χάρτη για τη διενέργεια του συνεδρίου, για το οποίο φέρεται να εξέφρασαν διαφορετικές προσεγγίσεις στελέχη, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

“Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του”

“Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του”. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ουσιαστικά κάνει στην άκρη το κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα.

Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα αποτελεσματικότητα: το κλίμα από τη συνεδρίαση της ΠΓ, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου και των μελών της ΠΓ, αλλά και στην ίδια την εικόνα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» όπου συνεδρίασε η ΠΓ.

Πρώτος μεταξύ ίσων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα