Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Βρετανοί δουλεύουν υπέρ μας για τα Eurofighter

 Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Βρετανοί δουλεύουν υπέρ μας για τα Eurofighter

Για όλο και πιο στενές σχέσεις της Τουρκίας με τη Βρετανία κάνουν λόγο τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη σκιά της “διπλωματικής απρέπειας” του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναβάλλοντας τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί, με αφορμή τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

“Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία έχουν φιλία, προσέγγιση, κινούνται μαζί σε πολλά. Οι Βρετανοί σε πολλά ζητήματα στηρίζουν την Τουρκία, έτσι κάνουν και με τα Eurofighters” αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

Η Βρετανία ίσως παραχωρήσει φρεγάτες Type 23 στην Τουρκία, σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ, με τον βρετανικό στόλο να διαθέτει σήμερα 12 τέτοιες φρεγάτες. 

“Μήπως μπορεί να εμποδιστεί η τρικλοποδιά που πάει να μας βάλει η Γερμανία; Η Μεγάλη Βρετανία και η Ισπανία οι οποίες είναι μέσα στην κοινοπραξία των Eurofighter λένε ‘ναι να δώσουμε τα μαχητικά Eurofighter στην Τουρκία᾽. Πως θα πείσουν τους Γερμανούς. Οι Άγγλοι λένε ‘πρώτα ας συμφωνήσουμε μεταξύ μας’ και δήλωσαν ‘αφήστε το πάνω μας το θέμα για να πείσουμε τους Γερμανούς’. Υπάρχουν εξελίξεις τις τελευταίες ώρες. Οι Άγγλοι τα τελευταία χρόνια  σε πολλά ζητήματα  στηρίζουν  στην Τουρκία. Έτσι και στο ζήτημα των αεροσκαφών οι Βρετανοί δουλεύουν υπέρ μας”, ανέφερε παρουσιαστής του Sozcu TV.

Σχετικά Άρθρα