Μεταμόρφωση: Καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη κακοποιού

 Μεταμόρφωση: Καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη κακοποιού

Με περιπετειώδη τρόπο συνελήφθη στη Μεταμόρφωση από αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 36χρονος Αλβανός με… αδυναμία στις κλοπές μικρών φορτηγών και βαν.

Ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Τρίτης (28/11) όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα για τον εντοπισμό ενός μικρού λευκού φορτηγού το οποίο λίγο νωρίτερα είχε κλαπεί και φαίνονταν από το GPS του να κινείται κοντά στο δημαρχείο της Μεταμόρφωσης. Επί τόπου έσπευσε η εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας όπου διαπιστώθηκε ότι συνάδελφοι τους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καταδιώκουν πεζή το άτομο που φαίνεται πως διέπραξε την κλοπή του φορτηγού και στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει.

Τελικά στην οδό Κόττου και Ήβης ο δράστης ακινητοποιήθηκε, ενώ εντοπίστηκε στην οδό Χλόης παρατημένο και το κλεμμένο λευκό φορτηγό. Τόσο ο συλληφθείς όσο και το όχημα μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης, με τον οδηγό του μικρού φορτηγού να αναγνωρίζει τον δράστη και να αναφέρει ότι «ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το όχημα ήταν με τα κλειδιά στη μίζα», καθώς ο ίδιος είχε κατέβει για να παραδώσει τα προϊόντα που μετέφερε. Η κλοπή έγινε στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Εθνική Αντιστάσεως με το Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας να αναλαμβάνει στη συνέχεια την προανακριτική διαδικασία. Κάπως έτσι διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, υπήκοος Αλβανίας 36 ετών, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στο κατάστημα κράτησης Νιγρίτας Σερρών και ήταν εκτός με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για πλήθος αδικημάτων (σ.σ. ληστεία, αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια κ.ά.), όταν και πάλι είχε κλέψει ένα μικρό βαν από διανομέα τσιγάρων. Μάλιστα, τον είχε απειλήσει με πιστόλι. Η έρευνα των αστυνομικών έδειξε πως το ίδιο άτομο μόλις πριν από μερικές ημέρες, περίπου στα μέσα Νοεμβρίου, είχε κλέψει και πάλι ένα μικρό φορτηγό από την περιοχή της Μεταμόρφωσης, με τις κινήσεις του να καταγράφονται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας.
Ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Σχετικά Άρθρα