Γεραπετρίτης και Μπλίνκεν επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ

 Γεραπετρίτης και Μπλίνκεν επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken. Ο επικεφαλής του State Department επεσήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον κύριο Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε δε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση. Ο κύριος Blinken ευχαρίστησε τον κύριο Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.

Οι Υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά Άρθρα