Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση της πέμπτης ομάδας ομήρων από τη Χαμάς

 Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση της πέμπτης ομάδας ομήρων από τη Χαμάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απελευθέρωση της πέμπτης ομάδας Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς. Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στη Wall Street ότι ξεκίνησε η παράδοσή τους στον Ερυθρό Σταυρό.

Από την πλευρά του Ισραήλ θα αφεθούν ελεύθεροι, 30 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές. Νωρίτερα και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού είχε αναφέρει ότι περιμένουν τους ομήρους απόψε.

Άλλοι 20 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα θα απελευθερωθούν από την ένοπλη ομάδα εντός των επόμενων 48 ωρών, κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ Ανσάρι.

Ο Ανσάρι, στη σημερινή του εβδομαδιαία ενημέρωση, είπε ότι οι τέσσερις πρώτες ημέρες της εκεχειρίας «χρησιμοποιήθηκαν για να αυξηθεί ο αριθμός των ομήρων που αναγνωρίζει η Χαμάς».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι θα απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή μας: Την επιστροφή όλων των απαχθέντων, την εξάλειψη της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος και την υπόσχεση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ».

Σχετικά Άρθρα