Π. Αντώνιος: Δήλωσε αθώος στην απολογία του, έκανε λόγο για σκευωρία – Στις 11/12 η δίκη

 Π. Αντώνιος: Δήλωσε αθώος στην απολογία του, έκανε λόγο για σκευωρία – Στις 11/12 η δίκη

Ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει στην απολογία του, ότι αδικείται και κάνει λόγο για μια καλά οργανωμένη σκευωρία σε βάρος του. Στόχος όπως τονίζει, η αλλαγή στη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου». Όπως υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά κατέθεσαν σε βάρος του, μετά από πιέσεις που δέχτηκαν.

Για τον 19χρονο λέει ότι το έκανε για να προλάβει τις συνέπειες της δικής του παραβατικής συμπεριφοράς και για τον 16χρονο επειδή κάποιοι του έκαναν πλύση εγκεφάλου.

Δηλώνει αθώος, τονίζει πως η «Κιβωτός του Κόσμου» λειτουργούσε παραδειγματικά όσο εκείνος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή ήταν επικεφαλής και περιμένει όπως λέει να δικαστεί, για να λάμψει η αλήθεια.

Η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και 7 συνεργάτες του στην «Κιβωτό», που κατηγορούνται για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε κακουργηματική κατηγορία για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, φέρνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα όσα ισχυρίστηκε ο πατέρας Αντώνιος στον ανακριτή, κατά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, ρίχνοντας φως στους ισχυρισμούς του για τις δυο καταγγελίες σε βάρος του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «άλλα συμφέροντα» που κρύβονται από πίσω «για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της».

«Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση στη Χίο»

«Προσωπική σχέση δεν είχα. Η δική μου δουλειά δεν ήταν ούτε παιδαγωγός, ούτε κοινωνικός λειτουργός. Τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν σε παραρτήματα και μόνο όταν ταξίδευα είχα κάποια συνομιλία μαζί τους, όπως με όλα τα παιδιά», υποστήριξε ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του ανακριτή ενώ για την κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ανέφερε:

«Ο Γ. πριν από την καταγγελία έδειχνε χαρούμενος, πρόθυμος να βοηθήσει, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, μάλιστα είχε δώσει πριν από λίγες ημέρες και συνέντευξη για το πώς περνούσε στην Κιβωτό και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία χωρίς να του το ζητήσει ο υπεύθυνος δυναμικού. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρις ότου αρχίσαμε να ταυτίζουμε την εμπλοκή του με την κλοπή στο Βόλο. Μάλιστα, ήξερε την κλοπή πριν την μάθουμε εμείς. Τότε αρχίσαμε να τον υποψιαζόμαστε και για άλλα πράγματα. Προφανώς προβαίνει σε αυτήν την καταγγελία για να μας προλάβει να μην τον καταγγείλουμε στις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες της παραβατικής συμπεριφοράς».

«Είδαμε βίντεο να κυκλοφορεί στην κεντρική λεωφόρο με το αγροτικό της Δομής χωρίς να ξέρει να οδηγεί, χωρίς να έχει δίπλωμα. Μάθαμε αργότερα πως εκβίαζε μικρότερα παιδιά να κλέβουν και να του φέρνουν χρήματα. Μάθαμε ότι είχε προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Χίο, η οποία προέβη σε καταγγελία μαζί με την παιδαγωγό της στην Αστυνομία. Πιστεύω ακράδαντα πως πίσω από τον Γ. βρίσκονται άλλα συμφέροντα που τον καθοδήγησαν στην καταγγελία για να καρπωθούν το έργο της Κιβωτού και την περιουσία της», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

«Έκαναν πλύση εγκεφάλου στο παιδί»

«Είμαι σίγουρος 100% ότι το παιδί το κατεύθυναν, του έκαναν πλύση εγκεφάλου, εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία του να πάει στην μητέρα του. Η διαδικασία ξεκίνησε τέλος του 2021 για να επιστρέψει στην μητέρα του, η οποία τον ξεσήκωνε στα επισκεπτήρια, λέγοντάς του ότι «θα σε πάρω» και δεν το έκανε ποτέ, με αποτέλεσμα το παιδί να πληγώνεται συνεχόμενα.

Όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία εμείς, η κοινωνική υπηρεσία της Λάρισας απέρριψε το αίτημα λόγω ακαταλληλότητας της μητέρας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί είπα ότι ήταν καλύτερο να χρεωθεί η Κιβωτός την απόρριψη αυτή, γιατί το παιδί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μια τέτοια απόρριψη λόγω ευθύνης της μητέρας. Λυπάμαι που για τα συμφέροντά τους, κάποιο χρησιμοποίησαν το παιδί», ανέφερε για την δεύτερη καταγγελία ο πατέρας Αντώνιος.

«Στις δομές υπήρχαν ομάδες ειδικών από όλους τους χώρους, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί. Κάθε παιδί έχει τον φάκελό του, όπου σημειωνόταν η πρόοδός του, αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και την εξέλιξή του. Συνεπώς όλοι οι άνθρωποι αυτοί θα αντιλαμβάνονταν αν συνέβαινε κάποιος μορφής κακοποίηση σε κάποιο παιδί», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα