Μενίδι: Εξιχνιάστηκε δολοφονία 38χρονου -Δράστης ένας 41χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

 Μενίδι: Εξιχνιάστηκε δολοφονία 38χρονου -Δράστης ένας 41χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 38χρονου στην περιοχή Αγία Σωτήρα, στο Μενίδι, αργά το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου, προχώρησαν οι Αρχές. Δράστης του εγκλήματος είναι 42χρονος από την Αλβανία, ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν διέφυγε στη χώρα του.

Το μέχρι τώρα άγνωστο άτομο τραυμάτισε θανάσιμα τον 42χρονο με αιχμηρό αντικείμενο μέσα σε παράγκα εντός χωραφιού στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών και στη συνέχεια διέφυγε από τον χώρο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Αστυνομία πήγαν στο σημείο που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό Ρομά, στις 02:26 (ξημερώματα 18ης Οκτωβρίου), διαπιστώνοντας τον θάνατο του 42χρονου.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ένα μαχαίρι κουζίνας το οποίο έφερε ίχνη αίματος, καθώς και ένα ξυράφι.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή, η σορός του άτυχου άνδρα έφερε τραύμα στον δεξιό μηρό, ενώ ο θάνατός του θύματος ήταν συνεπεία μαζικής απώλειας αίματος.

Όπως προέκυψε από την αξιολόγηση του συνόλου του προανακριτικού υλικού, και ειδικότερα των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, όπως και ατόμων του συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος, ο 42χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και διέμενε μόνιμα σε αυτοσχέδια κατοικία στην περιοχή Αγία Σωτήρα στις Αχαρνές, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά.

Όπως προέκυψε, θύτης και θύμα λογομάχησαν έντονα για ναρκωτικές ουσίες, με τον 38χρονο να μαχαιρώνει τον 42χρονο και στη συνέχεια να διαφεύγει πεζός, κατευθυνόμενος προς το κέντρο του Μενιδίου.

Παρόντες στο περιστατικό ήταν δύο φιλικά πρόσωπα των δύο ανδρών, οι οποίοι αμέσως μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 42χρονου, προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία με ένα κομμάτι ύφασμα. Ωστόσο, κατά την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ, το θύμα είχε καταλήξει.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες ως το άτομο που μαχαίρωσε και σκότωσε τον εκλιπόντα. Άμεσα οι Αρχές ξεκίνησαν να τον αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ωστόσο δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν.

Από την εξέταση ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, προέκυψε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί τους, εκείνος τους εκμυστηρεύτηκε ότι σκότωσε κάποιο άτομο χωρίς να τους αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μετά το έγκλημα διέφυγε παράνομα και κρύβεται στην περιοχή Ντιβγιάκα (Divjakë), στη δυτική Αλβανία, ανάμεσα σε Δυρράχιο και Φίερι.

Ο δράστης έχει ένα «πλούσιο» ποινικό παρελθόν (είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών, περί Κ.Ο.Κ., περί όπλων, για εγκληματική οργάνωση, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και ληστεία, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που έκανε την ανθρωποκτονία, διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Σε βάρος του 38χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ παράλληλα θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Σχετικά Άρθρα