Κατά μέτωπον σύγκρουση Μητσοτάκη – Μαρινάκη; – Τι κρύβει η επιστολή στην ΕΠΟ και πώς αξιολογείται στο Μαξίμου η στάση του εφοπλιστή

 Κατά μέτωπον σύγκρουση Μητσοτάκη – Μαρινάκη; – Τι κρύβει η επιστολή στην ΕΠΟ και πώς αξιολογείται στο Μαξίμου η στάση του εφοπλιστή

Η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό Γ. Βρούτση μέσα από την επιστολή προς την ΕΠΟ αξιολογείται πλέον ως σήμα συναγερμού για το Μέγαρο Μαξίμου και όχι για ακόμη ένα επεισόδιο των τελευταίων ετών. Αν κάποιος μάλιστα δει και το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Πρωταθλητή” μάλλον τα πράγματα τείνουν να εξελιχθούν σε κατά μέτωπον σύγκρουση…

Το πρωινό πρωτοσέλιδο του «Πρωταθλητή» βγάζει κανονικά στη σέντρα τον Γ. Βρούτση

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δείχνει καμία διάθεση να παρέμβει σε θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά του, όπως λέει στους συνομιλητές του. Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός εφοπλιστής υποστηρίζει ότι το Μαξίμου υπέκυψε στις απαιτήσεις του Γ.Αλαφουζου. 

Πλέον οι ψυχροπολεμικές σχέσεις που επικρατούν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να μεταφράζονται σε επιθέσεις μέσα από το εκδοτικό συγκρότημα του εφοπλιστή και το κανάλι.

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο συνειδητοποιούν ότι η αλλαγή στις σχέσεις επισημοποιήθηκε όταν ο αθλητικός δικαστής στην διαμάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού πήρε το μέρος του πρώτου, κατοχύρωσε τον πρόσφατο αγώνα υπέρ του πρώτου και αφαίρεσε βαθμούς εναντίον του δεύτερου επιβάλλοντάς του και πρόστιμο.

Για τον λόγο ότι πριν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο Γιάννης Αλαφούζος μεγαλομέτοχος του Παναθηναικού και του ΣΚΑΙ «απείλησε» θεούς και δαίμονες – και προφανώς- την κυβέρνηση ότι εάν δεν τηρηθούν οι νόμοι για την ρίψη κροτίδας στο περιβόητο αγώνα, η κυβέρνηση θα τον βρει απέναντί της.

Θεωρεί, λοιπόν, -και αυτό είναι το χειρότερο-ότι στην κυβέρνηση τον «έριξαν» σε σύγκριση με τον Αλαφούζο, φοβούμενοι ότι ένα ο ΣΚΑΙ ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα υπάρξει πραγματικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Ή κατ’ άλλους, ότι το μιντιακό συγκρότημα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της κυβέρνησης απ’ ότι το MEGA.

Ο όμιλος του Φαλήρου, ΣΚΑΙ tv, ΣΚΑΙ radio και Καθημερινή έχει σταθεί στην κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα αν εξαιρέσεις μερικά χτυπήματα της εφημερίδας σε συγκεκριμένους ανθρώπους: όπως ότι με αποκάλυψή της έφυγε ο Μηταράκης από την κυβέρνηση, όπως επίσης είχε στοχοποιήσει τον Βασίλη Κικίλια αλλά τελικά ο Κ.Μητσοτάκης τον κράτησε στην κυβέρνηση…

Όμως, συνολικά διατηρεί τα πρωτεία στην ενημέρωση αλλά και στις εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών ενώ είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ…

Από την άλλη τα ΜΜΕ Μαρινάκη είχαν βάλει κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με το ζήτημα των υποκλοπών καθώς θύμα τους υπήρξε και ο ίδιος ο Β.Μαρινάκης.

Τότε είχε στοχοποιήσει τον Γρηγόρη Δημητριάδη, όμως, όπως φαίνεται από τις δικαστικές εξελίξεις ο κ. Δημητριάδης θα δικαιωθεί, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι συμμετείχε ή διηύθυνε το θέμα των υποκλοπών.

  • Με συνέντευξή του τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε σηκώσει το γάντι απέναντι στον Β.Μαρινάκη απαντώντας του και για το θέμα του ποδοσφαίρου, θυμίζοντάς του ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πήρε 3 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός άρα δεν μπορεί να μιλάει (Μαρινάκης) για στημένα πρωταθλήματα.

Στελέχη της κυβέρνησης θυμίζουν πάντως ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ στήριξε τον δήμαρχο Πειραιώς Γιάννης Μώραλη– ο οποίος δεν είναι ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ- και δεν κατέβασε δικό της υποψήφιο για να μην έλθει σε κόντρα με τον Β. Μαρινάκη. Ενώ αναφέρουν με νόημα ότι ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε ή να δει τον Πρωθυπουργό ή άλλους συνεργάτες του.

Η συνέχεια μάλλον θα δείξει μέχρι πού θα φθάσει η ρήξη στις σχέσεις των δύο…

Σχετικά Άρθρα