ΗΠΑ: Ο Τραμπ, πλέον, προσπερνά τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – Τον θεωρούν “πολύ μεγάλο” για 2η θητεία

 ΗΠΑ: Ο Τραμπ, πλέον, προσπερνά τον Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – Τον θεωρούν “πολύ μεγάλο” για 2η θητεία

Τα 81 του χρόνια κλείνει σήμερα Δευτέρα (20/11) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά τα «δώρα» που έλαβε από τις δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά καλά είναι. Οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να δυσκολεύεται απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ που, αν και είναι μόλις 3,5 χρόνια νεότερος, πολλοί λιγότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για να γίνει πρόεδρος.

Στην έκθεση του US Election Watch Report για τον Νοέμβριο, ο οργανισμός δημοσκοπήσεων Morning Consult αναφέρει ότι ο Τραμπ κερδίζει έδαφος μεταξύ βασικών ομάδων ψηφοφόρων, όπως οι Αφροαμερικανοί, οι ισπανόφωνοι και οι νέοι. Σε όλη τη διάρκεια του 2023, ο Τραμπ κάλυπτε το έδαφος έναντι του Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, το NBC ανέφερε ότι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είχε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο του, στο 40%.

Παράλληλα, δημοσκόπηση του καναλιού βρήκε τον Μπάιντεν πίσω από τον Τραμπ για πρώτη φορά (σε μια υποθετική αναμέτρηση μεταξύ των δυο τους), αν και για διαφορά είναι μέσα στο περιθώριο λάθους και η αναμέτρηση απέχει περισσότερους από 11 μήνες.

Όλα αυτά ενώ ο Τραμπ αντιμετωπίζει δεκάδες κατηγορίες σε ποινικά δικαστήρια, για ανατροπή εκλογικού αποτελέσματος, διατήρηση διαβαθμισμένων πληροφοριών και πληρωμές χρημάτων για να μην μιλήσουν μάρτυρες. Αντιμετωπίζει επίσης σε αστικά δικαστήρια αγωγές σχετικά με τις επιχειρηματικές του υποθέσεις και έναν ισχυρισμό για βιασμό που ένας δικαστής χαρακτήρισε «αληθινό στην ουσία του».

Παρά τις γκάφες του Τραμπ, η πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζουν να λένε ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να κερδίσει δεύτερη θητεία.

Σύμφωνα δε με το NBC, ο Μπάιντεν πλήττεται από τις οικονομικές συνθήκες στο εσωτερικό και τις πολιτικές επιλογές στο εξωτερικό, όπως η υποστήριξη του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα