Αποστολάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: “Είμαστε υπερήφανοι, ευγνώμονες, υπόχρεοι”

 Αποστολάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: “Είμαστε υπερήφανοι, ευγνώμονες, υπόχρεοι”

Δηλώσεις για την την 21η Νοεμβρίου, Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η 21η Νοεμβρίου είναι μια λαμπρή ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας και για τα υπηρετούντα σε αυτές στελέχη. Με την καθιέρωση της ημέρας εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολιτεία θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και προς όλους όσους τις τίμησαν, τις τιμούν και θα συνεχίσουν να τις τιμούν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα και στο υψηλό ιδανικό της ελευθερίας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντα στάθηκαν, στέκονται και θα στέκονται με αποτελεσματικότητα και αυταπάρνηση απέναντι σε κάθε εχθρική επιβουλή με σκοπό να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία , τον πολιτισμό μας που απλώνεται στα βάθη του ιστορικού χρόνου και το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Οι μάχες που έδωσαν οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολλές και ένδοξες και αποτελούν μέχρι και σήμερα παράδειγμα επιχειρησιακής και στρατηγικής ικανότητας, ανδρείας και αυταπάρνησης. Αισθανόμαστε, λοιπόν, όχι μόνο υπερηφάνεια αλλά και βαθιά υποχρέωση απέναντι σε όλους όσοι έπεσαν στα πεδία των μαχών υπέρ της Πατρίδας και απέναντι σε όλους όσοι σήκωσαν και σηκώνουν στους ώμους τους το ιερό καθήκον της προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας , της ακεραιότητας της πατρίδας μας και της ελευθερίας όλων των Ελλήνων.

Ακόμα και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη. Σε κάθε δυσκολία που έχει αντιμετωπίσει η Χώρα μας, σε κάθε φυσική καταστροφή, οι άνθρωποι των Ένοπλων Δυνάμεων βρίσκονται εκεί για να σώσουν και να προστατέψουν κάθε ανθρώπινη ζωή και περιουσία. Εκτός των συνόρων οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχοντας σε ειρηνευτικές αποστολές, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και άλλων διεθνών οργανισμών, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια ειρήνευσης περιοχών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά και προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια όπου έχει χρειαστεί.

Για όλα αυτά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια για το υψηλό καθήκον που τους έχει ανατεθεί και που φέρνουν επάξια εις πέρας. Ως εκ τούτου η Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη και τη στήριξή της σε όλους όσους υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Είμαστε υπερήφανοι .

Είμαστε ευγνώμονες.

Είμαστε υπόχρεοι.

Χρόνια πολλά στις Γυναίκες και στους Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες»

Σχετικά Άρθρα