IDF: Εντοπίσαμε πυραύλους και ρουκέτες σε παιδικό δωμάτιο στη Γάζα

 IDF: Εντοπίσαμε πυραύλους και ρουκέτες σε παιδικό δωμάτιο στη Γάζα

Ρουκέτες κάτω από παιδικό κρεβάτι και αντιαρματικούς πυραύλους σε παιδικό δωμάτιο στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι εντόπισαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

«Τα στρατεύματα της 551ης Εφεδρικής Ταξιαρχίας ανακάλυψαν ρουκέτες στο κρεβάτι ενός κοριτσιού και αντιαρματικούς πυραύλους μέσα σε ένα καρότσι μωρού κατηγορώντας τη Χαμάς πως συνεχίζει να χρησιμοποιεί παιδιά ως κάλυψη στις τρομοκρατικές της ενέργειες», αναφέρουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) από τα ευρήματά τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, ανήρτησαν και σχετικό βίντεο στο Χ, τονίζοντας πως τα στρατεύματα αποκάλυψαν σημαντική ποσότητα όπλων, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών, εκρηκτικών μηχανισμών και δεκάδων κιλών εκρηκτικών, τα οποία στη συνέχεια καταστράφηκαν.

Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Με μπουλντόζες εισέβαλε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, με το επιχείρημα ότι αποτελεί ένα από τα ορμητήρια της Χαμάς.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με δηλώσεις του ζήτησε από το Ισραήλ να είναι « προσεκτικό» στις επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία σε ότι αφορά την απελευθέρωση των 240 ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Λίγες ώρες μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, με τα αντίπαλα στρατόπεδα να εμφανίζουν τις δικές τους εκδοχές για το θέμα, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, που κατ’ αυτόν ενδέχεται να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το υπουργείο σε λακωνική ανακοίνωσή του στα αραβικά.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νοσοκομείο.

«Απόψε διεξάγουμε στοχευμένη επιχείρηση στο νοσοκομείο Σίφα. Συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά», τόνισε μέσω Telegram ο υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, επικεφαλής των δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ισραηλινού στρατού, φέρεται να βρέθηκε οπλοστάσιο της Χαμάς και μάλιστα ο IDF, έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από την επιδρομή στους χώρους του υγειονομικού ιδρύματος.

Σχετικά Άρθρα