Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου με τουλάχιστον εννέα υπουργούς – Θα τον συνοδεύσουν πάνω από 100 άτομα

 Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου με τουλάχιστον εννέα υπουργούς – Θα τον συνοδεύσουν πάνω από 100 άτομα

Στην Αθήνα αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας μαζί του τουλάχιστον εννέα υπουργούς μαζί του.

Με πολυπληθή συνοδεία από το κυβερνητικό του επιτελείο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που έχουν δημιουργήσει οι δύο χώρες.

Συνολικά θα έρθουν πάνω από 100 άτομα, εκ των οποίων τα 9 θα είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της γείτονος ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ενώ το παρών αναμένεται να δώσουν επίσης οι υπουργοί που σχετίζονται με ζητήματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας.
Ο κ. Ερντογάν θα ακολουθείται επίσης από δεκάδες επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας και να κλείσουν συμφωνίες και βέβαια μια πλειάδα εκπροσώπων του Τύπου που θα καλύψουν τις δραστηριότητες του Τούρκου προέδρου και των μελών της κυβέρνησής του.

Ανοικτό παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα το ενδεχόμενο πάντως ο κ. Ερντογάν την επόμενη μέρα της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη να μεταβεί στη Θράκη, όπως είχε κάνει και το 2017 μετά τη συνάντηση που είχε με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (τότε είχε μεταβεί στην Κομοτηνή).

Σχετικά Άρθρα