Politico: Το σχέδιο της Γερμανίας για τη Γάζα και τον ρόλο του ΟΗΕ – “Απαράδεκτο” λένε οι Παλαιστίνιοι

 Politico: Το σχέδιο της Γερμανίας για τη Γάζα και τον ρόλο του ΟΗΕ – “Απαράδεκτο” λένε οι Παλαιστίνιοι

Η Γερμανία έχει προτείνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο στη Γάζα μόλις τελειώσει ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (15/11).

Ωστόσο, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και ορισμένοι διπλωμάτες της Ε.Ε. έχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της ιδέας, η οποία επιβεβαιώνεται από με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Politico. Μάλιστα, υψηλόβαθμο παλαιστινιακό στέλεχος στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την εν λόγω πρόταση ως «απαράδεκτη».

Το Ισραήλ πλήττει την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας ως αντίδραση σε μια επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση σκότωσε περίπου 1.200 Ισραηλινούς. Σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής, τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 Παλαιστίνιους.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται για το πώς θα επιτραπεί η παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και πώς θα σταματήσουν οι μάχες, αλλά εντείνονται και οι συζητήσεις για τα σενάρια μετά τον πόλεμο.

Σχετικά Άρθρα