Επεισόδια με Ρομά: Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα, Θήβα – Επιτέθηκαν σε λεωφορείο, χτύπησαν Δήμαρχο στο κεφάλι (εικόνες, vid)

 Επεισόδια με Ρομά: Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα, Θήβα – Επιτέθηκαν σε λεωφορείο, χτύπησαν Δήμαρχο στο κεφάλι (εικόνες, vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει διακοπεί από το 39ο μέχρι 42ο χλμ ενώ κλειστή είναι και η παλιά Εθνική Οδός στο ύψος των Μεγάρων.

Γύρω στις 21:30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου στην Εθνική Οδό.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων. Όπως αναφέρει το thestival.gr, ομάδα Ρομά που αποτελούνταν από περίπου 20 άτομα βγήκαν από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά και έκλεισαν τον δρόμο της οδού Πόντου, καίγοντας αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

Στο σημείο είχαν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ οι οποίες απώθησαν τα άτομα προς τον οικισμό με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ομάδα νεαρών Ρομά έβαλε φωτιά σε αντικείμενα επί της οδού Πόντου, στην περιοχή των Διαβάτων ενώ έκλεισαν και για λίγα λεπτά τον δρόμο.

Ένταση και επεισόδια από Ρομά στο Πυρί Θήβας

Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς -Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης στην προσπάθειά του να ηρεμήσει την κατάσταση τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Αλίαρτος: Ρομά τραυμάτισαν στο κεφάλι τον δήμαρχο – Του πέταξαν μπουκάλια

Σκηνές χάους σημειώθηκαν στην Αλίαρτο Βοιωτίας το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης στην προσπάθειά του να καθησυχάσει Ρομά που είχαν κλείσει δρόμο, μία ομάδα Ρομά τού πέταξε μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το permissos.gr.

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώνεται αυτή την ώρα στην Αλίαρτο, στον απόηχο των ταραχών για τον πυροβολισμό του 17χρονου από αστυνομικό στο Λεοντάρι.

Οι Ρομά έστησαν ξανά οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στην Θηβών-Λιβαδειάς με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Επίθεση σε λεωφορείο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιτέθηκαν με πέτρες κατά λεωφορείου με πολίτες που επέστρεφε από το Ναύπλιο.

Σχετικά Άρθρα