Φάμελλος για Τσακαλώτο – Πέρκα: Πολιτικά και ηθικά δεσμευμένοι να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα

 Φάμελλος για Τσακαλώτο – Πέρκα: Πολιτικά και ηθικά δεσμευμένοι να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της επεισοδιακής Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, ανέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να επιστρέψουν τις έδρες που κατείχαν, όπως είχαν υπογράψει απ’ την αρχή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο», επισήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτηρίζοντας «ακραίες» τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στη διήμερη συνεδρίαση – θρίλερ της Κεντρικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο κ. Φάμελλος ερωτηθείς για το αν είναι μία καλύτερη ή μία χειρότερη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Εμένα με βρίσκουν αντίθετο αυτές οι εκφράσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοια προσωποκεντρική προσέγγιση από οποιαδήποτε πλευρά κι αν γίνεται και νομίζω ότι το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το πούμε όταν τελειώσει το συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Έχει δύο ήττες στις εκλογές, τις βουλευτικές έχασε τον ηγέτη του, τον Αλέξη Τσίπρα και είχε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές.

(… ) Πέρασε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, το οποίο δυστυχώς είχε και μία αποχώρηση 45 στελεχών και δύο βουλευτών συντρόφων μας από το κόμμα και άρα και από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ως προς στελέχη που αποχώρησαν, ανέφερε:

«Ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλαν μια επιστολή νωρίτερα – ο Πάνος Σκουρλέτης και αργότερα οι υπόλοιποι – που λένε ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παραπομπή τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας των τεσσάρων που είχε προηγηθεί, θεωρώ ότι ήταν μια διαδικασία (και το είπα και στην Κεντρική Επιτροπή) που θα έπρεπε να κινηθεί και αυτεπάγγελτα, γιατί αυτά που ακούστηκαν και μάλιστα σε τηλεοπτικές συχνότητες ήταν ακραία και οι κατηγορίες κατά του Κασσελάκη και δεν είχαν και πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι πολιτικές συζητήσεις πρέπει να γίνονται στα όργανα και να προηγούνται μάλιστα εκεί.

Για την κατηγορία της κ. Πέρκα περί «αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν» αποσαφήνισε:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με είχε ενημερώσει κανένας για τα ραντεβού. Δεν ξέρω αν όφειλε κιόλας να πω την αλήθεια, διότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι μας δώσανε μια επιστολή χθες που λένε ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ όφειλα να σεβαστώ το δικό τους γραπτό κείμενο και ταυτόχρονα να σεβαστώ και τη δεοντολογία της κοινωνικής ομάδας την οποία εκπροσωπώ (…) Δεν υποτιμώ καθόλου ούτε τις φιλικές σχέσεις, ούτε την κοινή πορεία, αλλά οφείλω να σεβαστώ και την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία έχω την ευθύνη του Προέδρου.

Όλοι μας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υπογράψει έναν κώδικα δεοντολογίας πριν κατέβουμε υποψήφιοι που λέει – και αυτό αφορά και τον Ευκλείδη και την Μπέττυ (σ.σ. κ. Πέρκα) – ότι είμαστε και πολιτικά και ηθικά δεσμευμένοι να επιστρέψουμε τις έδρες μας στο κόμμα που μας εξέλεξε.

(…) Δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό που έκανα κι εγώ και δεν με ευχαρίστησε και το κατανοώ.

Δεν έκανα διαγραφή εγώ από το κόμμα. Αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Φάμελλος.

Σχετικά Άρθρα