Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησαν από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Ομπρέλα -Οι πρώτες τους δηλώσεις

 Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησαν από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Ομπρέλα -Οι πρώτες τους δηλώσεις

«Όχι» στην πρόταση της πλευράς της Έφης Αχτσιόγλου για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας εδώ και τώρα επί της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα αναφορικά με τις διαγραφές είπε το προεδρείο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, του Διονύση Τεμπονέρα καθώς και της Ομπρέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της αποχώρησης προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου προς το προεδρείο

Τεμπονέρας: Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Διονύσης Τεμπονέρας άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις Τεμπονέρα:

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «θα συνεδριάσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες ημέρες».

Αχτσιόγλου: Αποχωρήσαμε επειδή αρνήθηκαν την ψηφοφορία

Σε δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως “αποχωρήσαμε επειδή αρνήθηκαν την ψηφοφορία, παρότι έχουμε πλειοψηφία” και πως η αποχώρηση της από την Κεντρική Επιτροπή, δεν σημαίνει πως αποχωρεί και από το κόμμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αχτσιόγλου:

«Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί. Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία τα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου»

Τσακαλώτος: Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας.

«Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η Κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την Κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τι προηγήθηκε της αποχώρησης Αχτσιόγλου – «Ομπρέλας» 

Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τεμπονέρας ζήτησαν ψηφοφορία σήμερα (εδώ και τώρα) για το θέμα της πρόθεσης του Στέφανου Κασσελάκη να προκαλέσει δημοψήφισμα για τις διαγραφές 

Παππάς, Γεροβασίλη και Ρήγας απάντησαν ότι το θέμα πρέπει να τεθεί στην αυριανή ψηφοφορία επί της απόφασης της ΚΕ. 

Η γραμματέας Ράνια Σβίγγου ζήτησε να συσταθεί η επιτροπή σύνταξης της απόφασης της ΚΕ για να αποφασιστεί αν θα μπει το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην απόφαση.

Σχετικά Άρθρα