Bloomberg: Φόβοι στο Ισραήλ για επίθεση της Χεζμπολάχ όπως το χτύπημα της Χαμάς

 Bloomberg: Φόβοι στο Ισραήλ για επίθεση της Χεζμπολάχ όπως το χτύπημα της Χαμάς

Η Χεζμπολάχ, η ισλαμιστική ομάδα με έδρα τον Λίβανο, μπορεί να ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον πόλεμο ή να παραβιάσει τα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν κινηθεί με τανκς, πυροβολικό και στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων.

Από τις 7 Οκτωβρίου που οι ένοπλοι της Χαμάς έσπασαν τον συνοριακό φράχτη στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας και απαγάγοντας ανθρώπους, η ζωή έχει αλλάξει δραματικά και στα βόρεια της χώρας, καθώς και η Χεζμπολάχ εξαπολύει επιθέσεις ενώ αποτελεί απειλή για το Ισραήλ.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα σύνορα για να στείλουμε ένα μήνυμα αποτροπής», δηλώνει ο ταγματάρχης Αριέλ, 30 ετών, διοικητής του λόχου στο κιμπούτς Εϊλόν, ο οποίος βρίσκεται σε εφεδρική υπηρεσία.

Η Χεζμπολάχ προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τον στρατό του Ισραήλ, καθώς διαθέτει σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερο αριθμό πυραύλων από τη Χαμάς και μεγαλύτερη, πιο επαγγελματική στρατιωτική ισχύ.

Οι περισσότεροι αναλυτές διατείνονται ότι ο Νασράλα, ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, δεν φαίνεται να έχει διάθεση να εμπλακεί στον πόλεμο. Τα διασυνοριακά πυρά μεταξύ των δύο πλευρών είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά μέχρι στιγμής είναι πάντοτε περιορισμένα.

Σχετικά Άρθρα