Χανιά/Πτώση αεροσκάφους: Νεκροί ανασύρθηκαν οι 2 επιβάτες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας (εικόνες, vid)

 Χανιά/Πτώση αεροσκάφους: Νεκροί ανασύρθηκαν οι 2 επιβάτες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας (εικόνες, vid)

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο υπερελαφρύ αεροσκάφος που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων, στο Μάλεμε. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη, από ιδιωτικό σκάφος που μετείχε στις έρευνες και στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι δύο επιβαίνοντες ανασύρθηκαν από δύτες χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρονται στην ακτή, προκειμένου να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr o ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης, ο οποίος ήταν εκείνος που ανέσυρε τους δύο άνδρες, αμφότεροι ήταν νεκροί.

Πώς έγινε η πτώση του ανεμόπτερου

Tο αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες είχε απογειωθεί από την περιοχή της Κωπαΐδας με προορισμό το αεροδρόμιο στο Μάλεμε, το οποίο χρησιμοποιείται από τέτοιου είδους μικρά αεροσκάφη.

Όμως, επειδή είχε νυχτώσει, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι με σκοπό να προσεγγίσει στον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά χάθηκε το σήμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανεμόπτερο ήταν να λάβει μέρος σε αγώνες οι οποίοι θα διεξάγονταν στο Μάλεμε το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Εικόνες από τις έρευνες:

Παναγιώτης Τζαράκης: Πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό

Ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος Αερολέσχης Χανίων, μιλώντας στο zarpanews.gr, είπε πως ο κυβερνήτης του υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου Savannah ήταν πρόεδρος αερολέσχης.

«Δεν ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση»

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί. Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», δήλωσε.

Στην ερώτηση πώς συνέβη το ατύχημα, ο κ. Τζαράκης έκανε την εικασία ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε:

«Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Σχετικά Άρθρα