Θεόδωρος Πάντος: Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που έπεσε στα Χανιά

 Θεόδωρος Πάντος: Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που έπεσε στα Χανιά

Ένα από το πιο ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινότητας των αερολεσχών της χώρα ήταν ο κυβερνήτης του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στην παραλία του Μάλεμε στα Χανιά και έχασε τη ζωή του μαζί με τον δεύτερο χειριστή που ήταν μαζί του. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Πάντο πρόεδρο της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας ο οποίος ξεκίνησε την πτήση του από το αεροδρόμιο της Κωπαΐδας με προορισμό αυτό στο Μάλεμε.

Ιδιωτική πτήση

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης, η πτήση ήταν ιδιωτική και δεν είχε σχέση με τους αγώνες που έχουν αύριο. Επίσης ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο του Μάλεμε τον περίμενε ένα άτομο από άλλη αερολέσχη. Ήταν και αυτός που ενημέρωσε ότι έχει καθυστερήσει η άφιξη μικρού αεροσκάφους από την Κωπαΐδα.

Αυτό είναι το μικρό αεροπλάνο που έπεσε

Ο κ. Τζαράκης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μικρό αεροπλάνο κανονικά έπρεπε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, λέγοντας ότι «στο Μάλεμε δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».

Πώς έπεσε το μικρό αεροσκάφος

Στην ερώτηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ο κ. Τζαράκης εκτιμά ότι ο χειριστής αποπροσανατολίστηκε. «Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο χειριστές και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Εικόνα ντοκουμέντο με το αεροπλάνο μέσα στη θάλασσα

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, πάρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διακομίσθηκαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σχετικά Άρθρα