Ρωσία: Διαδήλωση 30 γυναικών στη Μόσχα -Ζητούν να γυρίσουν οι επίστρατοι άνδρες τους

 Ρωσία: Διαδήλωση 30 γυναικών στη Μόσχα -Ζητούν να γυρίσουν οι επίστρατοι άνδρες τους

Στη Μόσχα, στην πλατεία Θεάτρου, περίπου 30 γυναίκες συγγενείς επίστρατων πραγματοποίησαν πικετοφορία ζητώντας να γίνει αντικατάστασή τους, γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Novaya Gazeta Europe».

Την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο πραγματοποιούνταν συγκέντρωση κομμουνιστών, αφιερωμένη στην 106η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Η πικετοφορία των γυναικών δεν διήρκεσε ούτε πέντε λεπτά.

«Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία, κάλεσε τον επικεφαλής και μας απομάκρυναν», δήλωσε μια γυναίκα που συμμετείχε στην πικετοφορία.

Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι τον Οκτώβριο οι γυναίκες συγγενείς των επίστρατων είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα για να πραγματοποιήσουν δημόσια τη συγκέντρωσή τους, ωστόσο η κυβέρνηση της Μόσχας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους, επικαλούμενη τους υγειονομικούς περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Τον Ιούλιο, «το συμβούλιο μητέρων και συζύγων», ένα κίνημα που οργανώθηκε από συγγενείς επίστρατων Ρώσων, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη δράση του, καθώς χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας».

Παρ’ όλα αυτά, η επικεφαλής του Συμβουλίου, Όλγκα Τσουκάνοβα, δήλωσε ότι η ίδια θα συνεχίσει τη δράση της. «Θα υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη, εκεί που βρισκόμαστε», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα