Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση και αλαζονική συμπεριφορά – Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

 Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση και αλαζονική συμπεριφορά – Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

Η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για τον ALPHA, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023. Το 52% των ερωτηθέντων δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ποσοστό που αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο όταν ήταν στο 46%.

Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά

Όσον αφορά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, το 21% του συνόλου των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το 54% μειονέκτημα. Την ίδια στιγμή, το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο η νέα ηγεσία αποτελεί πλεονέκτημα για το κόμμα, σε αντίθεση με το 31%.

“Μοιρασμένες” είναι οι απαντήσεις σχετικά με το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να επιμείνει στην πρόταση διαγραφής των Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, ή να ανακαλέσει.

Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα. 

“Διχασμένοι” εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ:

Σχετικά Άρθρα