Γάζα: Ακόμα 320 άτομα πέρασαν από τη διάβαση της Ράφα – Έφυγε η πρώτη ομάδα Καναδών

 Γάζα: Ακόμα 320 άτομα πέρασαν από τη διάβαση της Ράφα – Έφυγε η πρώτη ομάδα Καναδών

Τουλάχιστον 320 ξένοι υπήκοοι πέρασαν σήμερα Τρίτη 7/11 από τη Γάζα στην Αίγυπτο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, καθώς το πέρασμα της Ράφα είχε κλείσει το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, η συνοριακή διάβαση έκλεισε το Σάββατο και την Κυριακή μετά από ισραηλινό χτύπημα σε ασθενοφόρο που κατευθυνόταν προς τη Ράφα. Άνοιξε ξανά τη Δευτέρα 6/11 και έκτοτε πέρασε από αυτήν ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων, σύμφωνα με το Reuters.

Από αυτούς που πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα, οι 4 ήταν τραυματίες και θα λάβουν περίθαλψη στην Αίγυπτο, ανέφερε ιατρική πηγή στο Reuters.
Τα άτομα αυτά είχαν τη δυνατότητα να διαφεύγουν κατά διαστήματα μέσω της διάβασης Ράφα από την περασμένη εβδομάδα, αν και χρειάστηκαν προέγκριση για να το κάνουν.

Έφυγε από τη Γάζα η πρώτη ομάδα Καναδών

Εν τω μεταξύ, η πρώτη ομάδα Καναδών εκκένωσε τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Άχμεντ Χουσέν.

«Είναι πλέον σώοι και αβλαβείς στην Αίγυπτο και είμαστε πολύ χαρούμενοι», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Σχετικά Άρθρα