Υγειονομικοί: Θα μας σκοτώσουν οι οροφές των νοσοκομείων!

 Υγειονομικοί: Θα μας σκοτώσουν οι οροφές των νοσοκομείων!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε γιατρός στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη όταν έπεσε τμήμα οροφής και τον τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά. Το περιστατικό σημειώθηκε στον προθάλαμο από τους κοιτώνες του ιατρικού προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, τμήμα της οροφής κατέρρευσε το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου και  τραυμάτισε τον γιατρό στο πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», προκειμένου να εξεταστεί από ορθοπεδικούς, καθώς, στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», δεν λειτουργεί ορθοπεδική κλινική. Οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» ήταν καθησυχαστικοί και επιβεβαίωσαν ότι ο γιατρός δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ούτε χρειάζεται νοσηλεία. Έτσι, ο γιατρός αναρρώνει στο σπίτι του.

Ο «Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης» είναι ένα νοσοκομείο κορμός για τις εφημερίες των νοσοκομείων  της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

«Εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλουμε τα  παλαιά του κτίρια, τον αμίαντο που συνεχίζει να υπάρχει ως υγειονομική βόμβα στο νοσοκομείο και ακούμε μόνο υποσχέσεις», δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το Σωματείο Εργαζομένων έχει  κατ’ επανάληψη αναδείξει και καταγγείλει  τα κτιριακά τους προβλήματα αλλά τίποτα. Και ήρθε η στιγμή το πρωί του Σαββάτου, στους άθλιους κοιτώνες των γιατρών στο σαλονάκι, να πέσει η ψευδοροφή στο κεφάλι του ειδικευόμενου γιατρού. Ευτυχώς τραυματίσθηκε ελαφρά. Μην εκπλήσσεται κανείς μετά γιατί έχουμε τσουνάμι αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ», καταλήγει τονίζοντας ο κ. Γιαννάκος

Είχαν προηγηθεί εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα

Σύμφωνα με δηλώσεις της υποδιοικήτριας του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» Βασιλικής Τραούδα στο thestival.gr  είχαν προηγηθεί εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα και  ενδεχομένως η πτώση σοφάδων να οφείλεται σε κακοτεχνία της εταιρείας εκτελούσε το έργο. Μετά το συμβάν, εκπρόσωποι της εταιρείας, η οποία ανέλαβε το έργο έπειτα από διαγωνισμό, πήγαν στο νοσοκομείο και αποκατέστησαν τις ζημιές. Η διοικήτρια διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες «έναντι της εταιρείας». Με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Νικήτα Παπαδόπουλου, διατάχθηκε περαιτέρω έλεγχος σε κάθε σημείο των επισκευών, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Σχετικά Άρθρα