Κατερινόπουλος: Σκληρές κουβέντες για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στο Μοναστηράκι – “Μπορεί να είχαμε νεκρούς και τραυματίες”

 Κατερινόπουλος: Σκληρές κουβέντες για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στο Μοναστηράκι – “Μπορεί να είχαμε νεκρούς και τραυματίες”

Σχολιάζοντας το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει τις δολοφονικές επιθέσεις σε συρμό του μετρό καθώς απειλήθηκαν επιβάτες με ολοκαύτωμα, ο ταξίαρχος ε.α, Θανάσης Κατερινόπουλος σημείωσε «η αστυνομία, να πω νοσεί βαρέως, είναι βαριά λέξη, αλλά νοσεί. Το θετικό είναι ότι αυτήν τη φορά κατόρθωσαν να αποτρέψουν την είσοδο 21 Ιταλών στο αεροδρόμιο σε σχέση με τους Κροάτες το καλοκαίρι».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το δεύτερο είναι ότι πήραν κάποια μέτρα στα κρίσιμα σημεία, στους σταθμούς, και εκεί δεν έγιναν επεισόδια, αλλά αυτοί που ασχολούνται με τον σχεδιασμό των μέτρων, οι επιχειρησιακοί, πρέπει να διακρίνονται και από την προβλεπτικότητα γιατί απεδείχθη ότι οι υπόλοιποι σταθμοί δεν είχαν απολύτως τίποτα. Αυτό είναι ένα λάθος των ανθρώπων που σχεδίασαν αυτά τα μέτρα, ένα έλλειμμα. Δείχνει έλλειψη πείρας».

Ο ταξίαρχος ε.α. τόνισε ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βαγόνι στο Μοναστηράκι, μπορεί να «είχαμε νεκρούς και τραυματίες».

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε ΕΔΕ και καλά έκανε για τον ξυλοδαρμό του συλληφθέντα στη Βικτώρια αλλά για όλο τον σχεδιασμό των μέτρων και την αποτυχία σε αυτό το επίπεδο, δε μιλάει κανένας. Όταν σχεδιάζεις θα λάβεις υπόψιν τα πάντα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα».

Για να διορθωθούν οι παθογένειες στην ΕΛ.ΑΣ, «θα πρέπει να τεθεί η λειτουργία της κάτω από διακομματικό έλεγχο».

«Η λειτουργία της Αστυνομίας είναι ένας πυλώνας της Δημοκρατίας, είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε. Θα πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί η λειτουργία της κάτω από διακομματικό έλεγχο και να σταματήσουν οι πολιτικοί ταγοί αυτού του υπουργείου να παρεμβαίνουν επιχειρησιακά. Δεν μπορεί να είναι ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δια πάσαν νόσον. Υπάρχουν πολλοί ‘yes men’ σε αυτήν τη χώρα και σε αυτούς τους χώρους».

Σχετικά Άρθρα