Αλαφούζος: “Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ”

 Αλαφούζος: “Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ”

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παραχώρησε για τέταρτη φορά το τελευταίο δίμηνο συνέντευξη σε Μέσο του εξωτερικού. Αυτή τη φορά, επικεντρώθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε, στην τιμωρία των Πειραιωτών, αλλά στα όσα είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Ολυμπιακό “…το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου”, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αλλάξει κάτι στην τιμωρία που του επιβλήθηκε γιατί θα περάσει όλα τα λάθος μηνύματα.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει το κείμενο του Reuters:

“Ο Ολυμπιακός θα ‘…πρέπει για το καλό του αθλήματος να αποδεχθεί τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν”, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης ενός βαθμού για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο προ ημερών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που διακόπηκε, όπως τόνισε ο πρόεδρος των «πράσινων» Γιάννης Αλαφούζος σε δηλώσεις του στο Reuters την Τρίτη (31/10).

Ο αγώνας της 22ας Οκτωβρίου διακόπηκε στο 50ο λεπτό όταν ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος “Χουανκάρ” τραυματίστηκε από ρίψη κροτίδας που έπεσε στο χώρο προθέρμανσής του. Ο 33χρονος Ισπανός χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί ξανά με την ομάδα του.

Το πειθαρχικό όργανο της Super League κατακύρωσε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό με 3-0 και αφαίρεσε έναν βαθμό απ’ τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση ο σύλλογος του Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Η τελική απόφαση αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

“Τα περιστατικά όπως αυτό, αν και είναι τρομερά, βοηθούν στο να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς να μην χρησιμοποιούν υπερβολική βία. Επειδή κανένας οπαδός δεν θέλει να τιμωρηθεί η ομάδα του”, τόνισε ο Αλαφούζος στο Reuters σε συνέντευξή του μέσω Zoom την Τρίτη (31/10).

Και πρόσθεσε: “Οι κανονισμοί είναι απλοί. Εάν κάποιος παίκτης ή στέλεχος μιας φιλοξενούμενης ομάδας τραυματιστεί και δεν είναι ικανός να συνεχίσει τον ρόλο του, τότε το παιχνίδι κατακυρώνεται στην άλλη ομάδα κι αφαιρείται ένας βαθμός απ’ τη γηπεδούχο ομάδα.

Όλο αυτό θα λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους μελλοντικούς χούλιγκαν. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα κακομαθημένος. Δεν έχουν τιμωρηθεί ποτέ, ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν τιμωρηθεί. Ο Ολυμπιακός ήταν το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου” είπε ο Αλαφούζος.

Οι Πειραιώτες τόνισαν απ’ την πλευρά τους πως η απόφαση αφαίρεσης ενός βαθμού και η επιβολή προστίμου ήταν άδικες καθώς δεν πιστεύουν ότι κάποιος παίκτης τραυματίστηκε. Πρόσθεσαν δε, ότι οι κυρώσεις εκδόθηκαν μετά από “εξωτερική πίεση” χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

“Είχε διάσειση λαβυρίνθου και ίλιγγο. Χθες (σ.σ. Δευτέρα 30/10) ήταν η πρώτη του μέρα που πήγαινε να προπονηθεί. Ζαλίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο. Δεν θα προπονηθεί σήμερα”, τόνισε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ενώ ο Χουάνκαρ δεν θα συμμετάσχει ούτε στον αγώνα πρωταθλήματος του Σαββάτου (5/11) με τη Λαμία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι στιγματίζεται από βία και συμπεριφορές οπαδών. Το 2019, ένας εντός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί αφού οι οπαδοί του επιτέθηκαν σε παίκτες στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Τέσσερα χρόνια πριν από αυτό, ένα παιχνίδι διακόπηκε πριν από την έναρξη μετά από βία μέσα και γύρω από το γήπεδο και μετά από ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο.

“Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε ένα μήνυμα το οποίο θα λέει πως μια ομάδα μπορεί να… ξεφύγει, γιατί αυτή η πρόοδος που έχει συντελεστεί θα καταστρεφόταν”, είπε ο Αλαφούζος.

“Αυτό που θα συμβεί αν δεν τιμωρηθεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, είναι ότι οι τρελοί οπαδοί θα σκεφτούν ότι “μπορούμε να τη γλιτώσουμε τρομάζοντας τους αντιπάλους”.

Σχετικά Άρθρα