Μαξίμου: “Κρυφά χαμόγελα” για τα ευρύματα των δημοσκοπήσεων – Ο επικίνδυνος πολιτικός αντίπαλος για την κυβέρνηση

 Μαξίμου: “Κρυφά χαμόγελα” για τα ευρύματα των δημοσκοπήσεων – Ο επικίνδυνος πολιτικός αντίπαλος για την κυβέρνηση

Με συγκρατημένη αισιοδοξία άλλα χωρίς καθόλου εφυσυχασμό υποδέχθηκαν τα ευρύματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Metron Analysis, στην Πειραιώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσίευσε το Mega, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 15,2% και το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή άνοδο φτάνοντας στο 13,4%. Η χθεσινή δημοσκόπηση κατέγραψε στην εκτίμηση ψήφου τη ΝΔ κοντά στα ποσοστά της εθνικής κάλπης, παρά τις κρίσεις που ξέσπασαν αμέσως μετά την έναρξη της δεύτερης κυβερνητικής θητείας. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, απο αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης και καταγράφεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στον πρωθυπουργό”. Προσθέτουν δε πως η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ακόμα περισσότερο απο την τελευταία δημοσκόπηση.  

Ωστόσο επισημαίνουν πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις που δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο εφυσυχασμού.  

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «καθίζηση» του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για ανικανότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να ωφεληθεί απο την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα ποσοστά που κατέγραψε η δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε ποσοστό 72% αξιολογούν αρνητικά την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Στ. Κασσελάκη έναντι 16% που την κρίνει θετικά. 

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα, τα κυβερνητικά στελέχη παραμένουν σταθερά στη “γραμμή” του μη σχολιασμού. “Έχουμε επιλέξει να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της κοινωνίας και με την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος” είναι η απάντηση που δίνουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη όταν καλούνται να σχολιάσουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να καρπωθεί σημαντικά πολιτικά οφέλη παρά τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως εκτιμούν έμπειρα κομματικά στελέχη της Πειραιώς, “παρότι στις δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα νίκης, το γεγονός ότι δημοσκοπικά βρίσκεται κοντά στα ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι στην άνοδο του κόμματος του κ. Ανδρουλάκη”.

Παρόλαυτα, απο την Πειραιώς επιμένουν πως ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της κοινωνίας που ζητούν άμεσες λύσεις κι όχι οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα