Νέα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα για “εξουδετέρωση τρομοκρατών” – Εκατέρωθεν απειλές ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ

 Νέα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα για “εξουδετέρωση τρομοκρατών” – Εκατέρωθεν απειλές ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ

Nέα χερσαία, μικρής κλίμακας επιχείρηση στην Γάζα προανήγγειλαν για σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, καθώς προετοιμάζουν τα επόμενα αποφασιστικά βήματα στην σύγκρουση με την Χαμάς. Εκπρόσωπος των Ισραηλινών δυνάμεων Άμυνας (IDF), δήλωσε ότι θα συνεχιστούν στοχευμένες επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες μέρες. Ο Χαγκάρι δήλωσε συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα ότι οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, του είδους που ο στρατός έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστούν.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχίσουν και σήμερα τις χερσαίες επιδρομές»

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεχίσουν σήμερα, όπως και χθες το βράδυ, τις χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου», φανερώνοντας και τους στρατιωτικούς στόχους του σχεδίου.

«Ο σκοπός είναι να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες, να προετοιμάσουν την περιοχή, να καθαρίσουν από εκρηκτικά και εχθρικές θέσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα».

«Οι επιδρομές θα συνεχιστούν και απόψε και ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των IDF.

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Η χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί»

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά μάχη στον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Θέτουμε το έδαφος για τη συνέχιση της εκστρατείας και θα ακολουθήσουν περισσότερα στάδια», δήλωσε ο Γκαλάντ, προσθέτοντας ότι «η χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί», μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Αναφερόμενος στους περίπου 224 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν οι όμηροι στις οικογένειές τους. Αυτό είναι το ύψιστο καθήκον μου, μαζί με την πλήρη νίκη στον πόλεμο».

Απειλές Ιράν σε ΗΠΑ: “Δεν θα γλιτώσετε από αυτή την φωτιά”

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» αν δεν τερματιστούν τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί το Ιράν: Μην βάλετε στο στόχαστρο τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

Ξεκάθαρο μήνυμα στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προειδοποιώντας να μην μπουν στο στόχαστρο οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έστειλε ο Τζο Μπάιντεν, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ και τη Συρία.

«Του μεταφέρθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα», είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σχετικά Άρθρα