ΑΤ Ομονοίας: Στο εδώλιο οι αστυνομικοί για τον βιασμό της 19χρονης ζητά η εισαγγελέας

 ΑΤ Ομονοίας: Στο εδώλιο οι αστυνομικοί  για τον βιασμό της 19χρονης ζητά η εισαγγελέας

Να παραπεμφθούν σε δίκη τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι δύο με την κατηγορία του βιασμού από κοινού και ο τρίτος με την κατηγορία της συνέργειας, ζητά με πρότασή της στο αρμόδιο Συμβούλιο Πρωτοδικών η αντεισαγγελέας Σταυρούλα Δούση για την αποτρόπαιη υπόθεση του ομαδικού βιασμού μιας19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου 2022.

Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο σκεπτικό της η εισαγγελέας αποδέχεται πως ο βιασμός της 19χρονης έγινε «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους» και πως ο ένας συνέδραμε τον άλλο.

Η εισαγγελέας αποδέχεται πλήρως τα όσα κατέθεσε η 19χρονη, η οποία εξαρχής καταγγέλλει ότι δεν αντιστάθηκε λόγω του φόβου και της ντροπής, επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν, τονίζοντας πως της προκάλεσαν έντονο φόβο για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, με την ίδια να έχει περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εισαγγελέας και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε, ενώ αναφέρεται και στην κατάθεση ιδιώτη γυναικολόγου που επισκέφθηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας. Μέρος της δικογραφίας είναι και έκθεση διενέργειας ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και η κατάθεση ψυχολόγου που την προέτρεψε να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Επιβαρυντική είναι η θέση ειδικά του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέα, μαγνητοσκοπούσε παράνομα τον βιασμό με μη υπηρεσιακή κάμερα, αποθήκευσε το υλικό και το μετέφερε αργότερα στο προσωπικό του τηλέφωνο και γι’ αυτό αντιμετωπίζει το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Το υλικό, αν και διαγράφηκε από τον ίδιο, ανακτήθηκε αργότερα από τη ΔΕΕ και είναι μέρος της δικογραφίας. Αξίζει να αναφερθεί πως φωτογραφικό υλικό χρησιμοποίησε ο ίδιος αστυνομικός κατά την απολογία του προς υπεράσπισή του, σε μια προσπάθεια να ισχυριστεί πως η επαφή ήταν με τη συναίνεση της 19χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι την απομόνωσαν σε δωμάτιο του ΑΤ Ομονοίας, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει. 

Οι αστυνομικοί, που συνελήφθησαν αλλά δεν προφυλακίστηκαν, ισχυρίστηκαν ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης. Μάλιστα ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας προκλητικά κατηγορούσε τη 19χρονη ότι ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της».

Μετά τα πολύ επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ. Την τελική απόφαση για το αν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο αναμένεται να λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα