Ερντογάν: “Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Προστατεύει τα εδάφη της” – Ματαίωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ

 Ερντογάν: “Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Προστατεύει τα εδάφη της” – Ματαίωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της», υποστήριξε σήμερα (25.10.2024) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον πόλεμο με το Ισραήλ.  Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε και ότι τελικά δεν πρόκειται να μεταβεί στο Ισραήλ, ότι ματαιώνει την επίσκεψή του, κλιμακώνοντας έτσι την ήδη μεγάλη ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια οργάνωση που επιχειρεί να προστατέψει τα εδάφη της. Την χαρακτήρισε, δε, «απελευθερωτική». 

«Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της», είπε χαρακτηριστικά. 

Στην ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο, πρόεδρος της Τουρκίας προσέθεσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η υποστήριξή τους ισοδυναμούν με δολοφονία, είναι αρρωστημένες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση κατά της Δύσης και του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Άγκυρας, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σχετικά Άρθρα