Σκληρές αντιδράσεις Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη μετά τις “διαγραφές” τους απο Κασσελάκη – Πολάκης: Προχωράμε πρόεδρε, θα νικήσουμε

 Σκληρές αντιδράσεις Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη μετά τις “διαγραφές” τους απο Κασσελάκη – Πολάκης: Προχωράμε πρόεδρε, θα νικήσουμε

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του έδειξε την πόρτα της εξόδου σε τρία παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη. Στην πρώτη του αντίδραση μετά την εξέλιξη, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

  • «Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας έγραψε αρχικά στο Facebook: «Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

Στη συνέχεια μιλώντας στο Kontra ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς δεν αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για όλα όσα παλεύει η αριστερά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αν με καλέσει κάποιο όργανο, θα πάω. Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε, δε σημαίνει ότι έχει νομιμοποίηση από όλες τις άλλες λειτουργίες του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό όνομα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής, ήταν τα πιο δύσκολα και εργώδη της ζωής μου. Είμαι από 17 χρονών στον ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ηγεσία όχι».

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» είπε σήμερα Τρίτη σε νέες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο OPEN επεσήμανε ότι “δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής”. Παρέπεμψε την απόφαση για τη διαγραφή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε.

Εκτίμησε δε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Εξαπολύοντας βέλη προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως η επιλογή του είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους, και ότι ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. «Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα» ανέφερε και έκανε λόγο για εξαπάτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί δεν είπε τις απόψεις του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

Η αντίδραση Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανήκει στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, σχολιάζοντας την απόφαση έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «προχωράμε προεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!»

Σχετικά Άρθρα