IDF: Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα εν αναμονή ενισχύσεων από τις ΗΠΑ

 IDF: Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα εν αναμονή ενισχύσεων από τις ΗΠΑ

Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα φαίνεται να καθυστερεί παρά τις διαβεβαιώσεις του ισραηλινού στρατού περί ετοιμότητας των δυνάμεων. Το Ισραήλ συμφώνησε με το αίτημα της Ουάσιγκτον να αναβάλλει την χερσαία εισβολή στη Γάζα μέχρι να φτάσουν στην περιοχή επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Οι New York Times είχαν γράψει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει συμβουλεύσει το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, ελπίζοντας να κερδίσει χρόνο για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και να επιτρέψει σε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους Παλαιστίνιους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν επίσης περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους είναι πιθανό να ενταθούν όταν το Ισραήλ μεταφέρει πλήρως τις δυνάμεις του στη Γάζα, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γκάντα Κάρμι, Παλαιστίνιας ακαδημαϊκού στο Sky News ο ισραηλινός στρατός «δεν είναι έτοιμος» και μπορεί να μην εξαπολύσει ποτέ την πλήρη επίθεσή του. Η ίδια είπε ότι πιστεύει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «φοβάται πολύ» να αφήσει τους στρατιώτες της να εισβάλουν στο έδαφος της Γάζας διότι είναι έφεδροι και στερούνται εμπειρίας.

«Υποψιάζομαι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση φοβάται ότι αν δώσει εντολή να μπουν τα στρατεύματα στη Γάζα και αντιμετωπίσουν πραγματικά τους μαχητές της Χαμάς, ότι ίσως αποτύχουν. Πολλοί μπορεί να σκοτωθούν και κάποιοι να τραπούν σε φυγή», είπε, συμπληρώνοντας ότι εκτός των άλλων το Ισραήλ «δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά» μία τέτοια πρόκληση.

Σχετικά Άρθρα