Γάζα: Βίντεο από την άφιξη φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια

 Γάζα: Βίντεο από την άφιξη φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια

Το σημείο διέλευσης της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας τελικά άνοιξε το Σάββατο (21/10) για να επιτρέψει τη διέλευση στη Λωρίδα της Γάζας, 20 φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια μετά από μια εβδομάδα έντονων διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ.

Μόνο 20 φορτηγά της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου επετράπη να περάσουν για να παραδώσουν ιατρική βοήθεια στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Η επόμενη αποστολή βοήθειας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνοδεία του ΟΗΕ την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, τα φορτηγά που εισήλθαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας μεταφέρουν επισιτιστική και ιατρική βοήθεια και όχι καύσιμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την επαναλειτουργία του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον θύλακα.

«Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήλθε σήμερα περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων σε κονσέρβες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

https://youtu.be/ASWxSfcllNw

Σχετικά Άρθρα