Άσχημα νέα για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου – Οι προγνώσεις Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

 Άσχημα νέα για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου – Οι προγνώσεις Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

Η ανατροπή του καιρού σύμφωνα με τις προγνώσεις έρχεται μετά του Αγίου Δημητρίου, όπως αναφέρει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μοναδική παραφωνία για σήμερα Παρασκευή στον ηλιόλουστο καιρό είναι κάποιες βροχές, που όμως δεν θα προβληματίσουν, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες θα έχει ήλιο, υγρασία, καλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο. Η ανατροπή έρχεται μετά του Αγίου Δημητρίου στις 26 του μήνα, καθώς φαίνεται πως έρχονται βροχές. Τα τελευταία δεδομένα, σύμφωνα πάντα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δείχνουν πως η παρέλαση θα γίνει με άστατο καιρό.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Σάκης Αρναούτογλου από τις 25/10, θα έχουμε κάποια φαινόμενα στα δυτικά και ΒΔ της χώρας και στις 26/10 του Αγίου Δημητρίου θα έχουμε περισσότερες βροχές στη δυτική Ελλάδα και πιο τοπικά στη ΒΑ Ελλάδα. Στις 27/10, θα έχουμε επίσης βροχές στα δυτική Ελλάδα.

ΕΜΥ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 4 με 6 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φθάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-10-2023

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα