Άμεσες προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι εργαζόμενοι στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια

 Άμεσες προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι εργαζόμενοι στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια

Με σημερινή του ανακοίνωση στον τύπο, ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης & 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επισημαίνει στους αρμόδιους τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, των ΤΟΜΥ της 1ης και 2ης ΥΠε, ενώ τονίζει τον ορατό κίνδυνο ορισμένες δομές να κλείσουν, καθώς έχουν μείνει μόνο με έναν ιατρό.

Με την ανακοίνωση, με θέμα: «Υποστελέχωση των ΤΟΜΥ στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Τρύφωνας Τρυφουλτσάνης, οι εργαζόμενοι απευθύνονται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους οικείους Υπεάρχες και ζητούν άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, με γρήγορες διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων, ώστε να υπάρξει άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης: 

«Οι ΤΟΜΥ που ανήκουν στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, πολλές έχουν μείνει μόνο με έναν ιατρό και κινδυνεύουν να κλείσουν.

Οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και ειδικότερα από ανθρώπους ηλικιωμένους και με κινητικά προβλήματα.

Ζητάμε την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, με γρήγορες διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων, ώστε να υπάρξει άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας και τις ΥΠε που υπάγονται οι ΤΟΜΥ να κατανοήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυσή του, το συντομότερο».

Σχετικά Άρθρα