Ανοίγει ανθρωπιστικός διάδρομος για τη Γάζα

 Ανοίγει ανθρωπιστικός διάδρομος για τη Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα, o πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να περάσει στη Γάζα από την Αίγυπτο, προειδοποιώντας ότι τυχόν προσπάθειες της Χαμάς να κλέψει τη βοήθεια θα καταδείξουν ότι «δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού».

Οι ΗΠΑ «υπερασπίζονται απερίφραστα την προστασία της ζωής των αμάχων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Τελ Αβίβ, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι της Γάζας χρειάζονται τρόφιμα, νερό, φάρμακα, στέγη».

«Σήμερα ζήτησα από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, με το οποίο συναντήθηκα για αρκετή ώρα σήμερα το πρωί, να συμφωνήσει στην παράδοση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν επιθεωρήσεις και ότι η βοήθεια θα πρέπει να πηγαίνει στους αμάχους και όχι στη Χαμάς», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Το Ισραήλ συμφώνησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να αρχίσει να κινείται από την Αίγυπτο προς τη Γάζα», είπε ο πρόεδρος.

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, τα Ηνωμένα Έθνη και τους οργανισμούς τους, όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και άλλους εταίρους στην περιοχή, ώστε τα φορτηγά να περάσουν τα σύνορα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα