Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Θα ταξιδέψω όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

 Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Θα ταξιδέψω όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Συνεδριάζει τώρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ατζέντα του υπουργικού υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλούσια και ξεχωρίζει το «μίνι ασφαλιστικό» που θα παρουσιάσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο και θα φέρει αλλαγές για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μια από τις διατάξεις που περιλαμβάνει είναι αυτή της κατάργησης του πέναλτι για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Επίσης θα εξεταστούν οι παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης του προσωπικού γιατρού, αλλά και η Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει την εισήγησή της για τον προγραμματισμό των 16.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2024.

«Συνεδριάζουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνονται κίνδυνοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας και ζήτησε να διερευνηθεί.

Είχα την ευκαιρία χθες στο ευρωπαϊκό συμβούλιο να επαναλάβω με απόλυτη σαφήνει τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό στο διεθνές δίκιο αλλά και την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.

Είναι επιβεβλημένο η Ελλάδα ως χώρα της Ανατολικής μεσογείου να αποφευχθεί η σύρραξη και να μην υπάρξει κλιμάκωση.

Επίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ και η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο θα επιμείνεις την πολιτική φύλαξης των συνόρων.

Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα βρεθεί το Σάββατο στο Κάιρο σε μια πολυμερή διάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό.

Σχετικά Άρθρα