Συνάντηση Μητσοτάκη με Κουρέτα στη σκιά των δηλώσεων Αυγενάκη – Θα συναντηθεί και με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Το μήνυμα του Μαξίμου

 Συνάντηση Μητσοτάκη με Κουρέτα στη σκιά των δηλώσεων Αυγενάκη – Θα συναντηθεί και με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Το μήνυμα του Μαξίμου

Να επιβεβαιώσει στην πράξη πως θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους Περιφέρειαρχες απο όποιο κόμμα κι αν προέρχονται αλλά και να διαψεύσει στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο τα περί «εκβιασμών» των πληγέντων κατοίκων στη Θεσσαλία σχετικά με τις αποζημιώσεις, επιχειρεί η κυβέρνηση, για αυτό και ο πρωθυπουργός θα συναντήσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Μετά την μεγάλη ήττα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη που τον εμφάνιζαν να συνδέει την υπερψήφιση του Κώστα Αγοραστού, με την πορεία καταβολής κάποιων ενισχύσεων στους πληγέντες αγρότες, η κυβέρνηση θέλει να «τρέξει» τάχιστα το σχέδιο ανάταξης της Θεσσαλίας.

  • «Ειδικά στην περίπτωση της Θεσσαλίας δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα» υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν πως για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός επέλεξε να συναντήσει πρώτα απο όλους τον Δημήτρη Κουρέτα και στη συνέχεια θα συναντήσει όλους τους νέους Περιφερειάρχες ανεξάρτητα απο την πολιτική τους προέλευση.

Το μήνυμα που εκπέμπουν απο το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως η κυβέρνηση δεν νομοθετεί, ούτε χρηματοδοτεί την τοπική αυτοδιοίκηση με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε Δημάρχου και του κάθε Περιφερειάρχη. Επισημαίνουν μάλιστα πως το κράτος έχει συνέχεια και η κυβέρνηση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση των υποδομών και τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν απο τις φυσικές καταστροφές.

  • Σε αυτή την βάση θα πραγματοποιηθεί και η σημερινή συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με στόχο την άμεση συνεργασία των δύο ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη για την στήριξη του Κώστα Αγοραστού κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης απο την μεριά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «στην περίπτωση της Θεσσαλίας αλλά και σε όλες τις πληγείσες από τα φυσικά φαινόμενα περιοχές, δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις ή η διαδικασία της αποκατάστασης με βάση το από πού προέρχεται πολιτικά ένας Δήμαρχος ή ένας Περιφερειάρχης».

  • Απο την μεριά του ο Λ. Αυγενάκης διευκρίνισε ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βρισκόταν επί 33 ημέρες στη Λάρισα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προκειμένου να είναι δίπλα στους πληγέντες, αλλά και για να συντάξει πρόγραμμα στήριξης και αποκατάστασης του πρωτογενούς τομέα.

Απο την Πειραιώς σημειώνουν μάλιστα ότι το 2019 όταν είχε εκλεγεί στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης κι ενώ τότε η Ν.Δ στήριζε άλλο υποψήφιο, όχι μόνο προχώρησαν πολλά και σημαντικά έργα στην Κρήτη αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το έργο του κ. Αρναουτάκη και τον υποστήριξε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικά Άρθρα