Αυγενάκης: Ένα βήμα πριν βρεθεί εκτός κυβέρνησης; – Η οργή Μητσοτάκη και πώς αποτράπηκε η… αποπομπή- “Διόρθωση” με πρόσκληση σε Κουρέτα

 Αυγενάκης: Ένα βήμα πριν βρεθεί εκτός κυβέρνησης; – Η οργή Μητσοτάκη και πώς αποτράπηκε η… αποπομπή- “Διόρθωση” με πρόσκληση σε Κουρέτα

Σύμφωνα με το topontiki.gr, το Μαξίμου επιρρίπτει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την τελική έκβαση της αναμέτρησης στη Θεσσαλία και την αποδοκιμασία των πολιτών στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. Ο οποίος μάλιστα γλίτωσε μόλις την τελευταία στιγμή την εκπαραθύρωσή του από την κυβέρνηση, καθώς η παρέμβασή του αυτή ενόχλησε σφόδρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε την περασμένη Τετάρτη μία προκλητική, εντελώς άτοπη και πρωτοφανή για τους δημοκρατικούς θεσμούς δήλωση, που δικαίως από την αντιπολίτευση, αλλά και την πλειονότητα των πολιτών στη Θεσσαλία εκλήφθηκε ως ωμός εκβιασμός.

Κι αυτό διότι συνέδεσε την καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων με την επιλογή που θα έκαναν οι ψηφοφόροι χθες Κυριακή.

«Η εμπειρία και η γνώση του Κώστα Αγοραστού εγγυώνται τη γρήγορη, ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί… είναι ευνόητο πως το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγέλθηκαν» είπε ο κ. Αυγενάκης ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις αντιλήφθηκε την τερατώδη γκάφα του υπουργού, εξέτασε αμέσως το ενδεχόμενο να τον θέσει εκτός κυβέρνησης. Τελικά δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του, που υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο θα έκανε χειρότερα τα πράγματα σε εκείνη την κρίσιμη καμπή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις χθεσινές δηλώσεις του, επιχειρώντας με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές να «διορθώσει» αυτό το ατόπημα του κ. Αυγενάκη και να αποκαταστήσει τη θεσμική ισορροπία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ότι «είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες και να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση».

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, αντιλαμβανόμενος προφανώς τη νέα κατάσταση, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤ θα καλέσει «αύριο κιόλας τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρετά για να προγραμματίσουμε συνάντηση, ώστε να καλύψουμε τις εύλογες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα!» είπε σε εντελώς άλλο πνεύμα και προφανώς με διαφορετικό ύφος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα