Ο “πόλεμος” της ενημέρωσης πίσω από τον πόλεμο/ Jerusalem Post: Πτώματα ισραηλινών αμάχων στη Γάζα-Al Jazeera: Βίντεο με ισραηλινούς να εκτελούν Παλαιστίνιους

 Ο “πόλεμος” της ενημέρωσης πίσω από τον πόλεμο/ Jerusalem Post: Πτώματα ισραηλινών αμάχων στη Γάζα-Al Jazeera: Βίντεο με ισραηλινούς να εκτελούν Παλαιστίνιους

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post. Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Από την πλευρά του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ– ανακοίνωσε πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το οποίο ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι δείχνει τη δολοφονία τεσσάρων Παλαιστινίων μαχητών, ύστερα από ψηφιακή έρευνα του Al Jazeera αποκαλύφθηκε ότι απεικονίζει τέσσερις άοπλους Παλαιστίνιους άνδρες που παραδίδονται σε Ισραηλινούς στρατιώτες πριν τους πυροβολήσουν από κοντινή απόσταση.

Όλα αυτά συνιστούν και έναν “πόλεμο” πίσω από τον πόλεμο, αυτόν της ενημέρωσης που μπορεί ενίοτε να περιέχει και στοιχεία υπερβολής ή και προπαγάνδας από την μία ή την άλλη πλευρά. Η αγριότητα, ωστόσο, εναντίον των αμάχων είναι μία πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα