Χάρβαρντ: Φοιτητές μέσω επιστολής καταγγέλλουν το Ισραήλ για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη – Αντιδράσεις επιχειρηματιών

 Χάρβαρντ: Φοιτητές μέσω επιστολής καταγγέλλουν το Ισραήλ για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη – Αντιδράσεις επιχειρηματιών

Θέση σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης στη Μέση Ανατολή, πήραν μέσω επιστολής τους φοιτητές του Χάρβαρντ, η οποία και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων. Ειδικότερα, οι 30 φοιτητές που υπογράφουν την επιστολή κατηγορούν το Ισραήλ για τον πόλεμο με την Παλαιστίνη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Έπειτα από την εν λόγω επιστολή, μάλιστα, ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Άινταν Οφερ και η σύζυγός του, Μπάτια, δήλωσαν την παραίτησή τους από το εκτελεστικό συμβούλιο σχολής του Χάρβαρντ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δυστυχώς, η πίστη μας στην ηγεσία του Πανεπιστημίου έχει διαρραγεί και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε καλή τη πίστει να υποστηρίζουμε το Χάρβαρντ και τις επιτροπές του», τονίζει το ζευγάρι σε δήλωσή του στο CNN.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο Guardian, Αμερικανοί επιχειρηματίες απαίτησαν από το Πανεπιστήμιο να δώσει στο «φως» τα ονόματα των φοιτητών που έγραψαν την επιστολή, μεταξύ αυτών και ο Μπιλ Άκμαν, CEO της Pershing Square, ο οποίος με ανάρτησή του επισημαίνει ότι υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, να το κάνουν ανοιχτά και να μην κρύβονται πίσω από έναν μεγάλο οργανισμό.

Αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής, οι φοιτητές επιρρίπτουν την ευθύνη για τον πόλεμο αποκλειστικά στο Ισραήλ για τη φρίκη που ζουν τώρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Η επιστολή έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις, που ο Τζόναθαν Νίμαν, CEO της αλυσίδας εστιατορίων Sweetgreen, έγραψε σε ανάρτησή του πως «θα ήθελα να τα γνωρίζω ώστε να μην προσλάβω ποτέ αυτά τα άτομα».

Σχετικά Άρθρα