“Συναγερμός” ΕΟΔΥ για απότομη αύξηση θανάτων από κοροναϊό

 “Συναγερμός” ΕΟΔΥ για απότομη αύξηση θανάτων από κοροναϊό

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί 23% αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό αλλά και στις νέες διασωληνώσεις. Το ίδιο διάστημα σημειώνεται άνοδος και στον αριθμό των θανάτων από κοραναϊό, καθώς ο αριθμός τους έφτασε τους 48.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 23% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 38, ενώ κατεγράφησαν 48 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 19 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 3 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Όσον αφορά τον ιό της γρίπης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η θετικότητα στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10%, ενώ δεν καταγράφηκαν σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ή θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.