Μαξίμου: Όλα για όλα για τις έξι περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αποστολάκη

 Μαξίμου: Όλα για όλα για τις έξι περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αποστολάκη

Δύο ημέρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το επιτελείο της Πειραιώς «ανεβάζει στροφές» για την τελική αναμέτρηση της Κυριακής. Η ΝΔ διατηρεί ψηλά τον πήχη των προσδοκιών της για την επικράτηση της σε όλες τις Περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους Δήμους και για αυτό ρίχνει στην προεκλογική «μάχη» το βαρύ πυροβολικό της που αποτελείται πρωτίστος απο τον πρωθυπουργό και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Ο πρωθυπουργός θα ενισχύσει με την παρουσία του όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες που έχουν αξιώσεις για να κερδίσουν στον β΄γύρο. Θα ζητήσει απο τους πολίτες να ολοκληρώσουν αυτό που επιτεύχθηκε την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών λέγοντας πως η αυτοδιοίκηση είναι σημαντικό κομμάτι του κράτους, που πρέπει να ακολουθεί την κεντρική διοίκηση για να επιτευχθεί στην πράξη η βελτίωση της καθημερινότητάς των πολιτών.

  • Ταυτόχρονα, οι «ζυμώσεις» που δημιουργούνται κυρίως στο χώρο της Αριστεράς δυναμιτίζουν το κλίμα. Λίγο μετά την ανακοίνωση «συμπόρευσης» του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη στο β γύρο για τον Δήμο της Αθήνας η Πειραιώς επισημαίνει πως «η αντιπολίτευση επιχειρεί πίσω από πρόσκαιρες και ανομολόγητες συμμαχίες να κρύψει την κατάρρευση».

Κομματικές πηγές υποστηρίζουν μάλιστα πως «την ώρα που ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε ευθέως ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγχωνευτούν, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και διεκδικητής της Δημαρχίας Χάρης Δούκας προχώρησε σε συμφωνία με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για “να ρίξουν από κοινού τον Κώστα Μπακογιάννη». Υπογραμμίζουν πως «αυτό που τους ενώνει δηλαδή δεν είναι το σχέδιο που έχουν για την Αθήνα, αλλά το “αντί” στον υποψήφιο της ΝΔ Κ.Μπακογιάννη».

Παράλληλα, με αφορμή τα σχόλια του Ευάγγελου Αποστολάκη πως ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει «αντάρτες» της ΝΔ όπου δεν υπάρχει υποψήφιος απο το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

  • Όπως επισημαίνουν κομματικά στελέχη η δήλωση του κ. Αποστολάκη αποτελεί μια προσπάθεια να παρασχεθεί στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς κάποιο κριτήριο, χωρίς σχέδιο και πολιτικό προγραμματισμό.

«Στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, για παράδειγμα, θα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει εάν θα παρέχει στήριξη στον Κ. Μουτζούρη η παράταξη του οποίου στελεχώνεται και από Χρυσαυγίτες. Μπροστά στην επικράτηση υποψηφίου που δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ του “ό,τι να ναι” θα συμπορευόταν και πάλι με στελέχη της Χ.Α.;» αναφέρουν απο την Πειραιώς.

Σχετικά Άρθρα