ΗΠΑ επιβεβαιώνουν Αίγυπτο: Το Ισραήλ είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση 3 μέρες πριν

 ΗΠΑ επιβεβαιώνουν Αίγυπτο: Το Ισραήλ είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση 3 μέρες πριν

Μια «βόμβα» για το Ισραήλ και ιδίως για τον πρωθυπουργό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, επεφύλασσε η σημερινή (11/10/2023) συνεδρίαση του Αμερικανικού Κογκρέσου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, υποστήριξε πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο ισχυρισμός του ΜακΚόλ αναμένεται να «στριμώξει» ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ήδη δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό της χώρας του για το πώς «πιάστηκε στον ύπνο» η θεωρητικά πανίσχυρη δύναμη, τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και στο επίπεδο της άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού τότε χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα