Νέα τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου

 Νέα τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Oλοκληρώθηκε η νέα τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου όσον αφορά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδει το CNNi.

Eιδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε εκ νέου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να συζητηθεί η μορφή της αμερικανικής υποστήριξης προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Νετανιάχου φέρεται να έθεσε στο τραπέζι το «ενδεχόμενο εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας», ωστόσο, ο Μπάιντεν δεν φαίνεται να παρότρυνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην το κάνει, ούτε τον συμβούλεψε να δείξει αυτοσυγκράτηση, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNNi.

Μάλιστα, αναμένεται ομιλία του προέδρου Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο εντός των επόμενων ωρών, σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ.

Παράλληλα, ερωτήματα γεννώνται για τη στάση που θα κρατήσει η αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός αλλά και πώς θα χειριστεί το ζήτημα στην περίπτωση που κρατούνται Αμερικανοί όμηροι στη Γάζα από τη Χαμάς.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε χθεσινή συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο Μπάιντεν, φέρεται να είπε ότι «πρέπει να εισβάλουμε στη Γάζα», καθώς το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με βία προκειμένου «να αποκατασταθεί η τάξη», σύμφωνα με ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα.

Σημειώνεται επίσης ότι νωρίτερα, Ιρακινός πολιτικός που έχει στενές διασυνδέσεις με το Ιράν, προειδοποίησε τις ΗΠΑ «να μην επέμβουν στον πόλεμο της Χαμάς με το Ισραήλ», απειλώντας με χτυπήματα σε αμερικανικούς στόχους σε περίπτωση βοήθειας της Ουάσινγκτον προς το Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα