Μητσοτάκης: Στόχος μας οι ρυθμοί ανάπτυξης να ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Μέσος μισθός 1500€ στο τέλος της τετραετίας

 Μητσοτάκης: Στόχος μας οι ρυθμοί ανάπτυξης να ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Μέσος μισθός 1500€ στο τέλος της τετραετίας

Κύριος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξης που θα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτός ο βασικός στόχος της κυβέρνησης αφορά την ανάπτυξη με ποιοτικές θέσεις εργασίας, σύγκλιση μισθών και έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την πράσινη μετάβαση, την κλιματική αλλαγή και δεν θα μπορεί να αγνοεί τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης» τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

«Στόχος να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το ζητούμενο είναι πως θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται όσο πέφτει η ανεργία και σημείωσε ότι ο στόχος μας για μέσο μισθό €1.500 στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός.

Σχετικά Άρθρα