Μαξίμου: Απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των εκλογών – Οι εκτιμήσεις για το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ

 Μαξίμου: Απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των εκλογών – Οι εκτιμήσεις για το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ απο τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς ο στόχος που είχαν θέσει για να βαφτεί γαλάζιος ο χάρτης επιτεύχθει. Οι Περιφερειάρχες που είχαν λάβει το χρίσμα είτε κέδρισαν απο τον πρώτο γύρο ή προηγούνται σημαντικά απο τους υπόλοιπους στον β γύρο. Στελέχη της Πειραιώς κάνουν λόγο για μια «καθαρή νίκη της ΝΔ με χαοτική διαφορά απο την αντιπολίτευση» εκτιμώντας πως απο την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να δρομολογηθούν εξελίξεις καθώς οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στα μηνύματα του Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν χαμηλότερα ποσοστά από αυτά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενω αντίθετα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εμφάνισαν μία άνοδο, ξεπερνώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Κομματικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «απογοητευτικά» τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες για τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς όχι μόνο κανένας υποψήφιος της Κουμουνδούρου δεν διεκδικεί την πρωτιά αλλά οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν ούτε να κατακτήσουν την δεύτερη θέση. Για αυτό και όπως υποστηρίζουν ο Στ. Κασσελάκης αναγκάστηκε να κάνει «άνοιγμα» στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και τις επιλογές της». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σαρωτική επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής καθώς αποτέλεσε μια προσωπική επιλογή του και προσδίδει δυναμική στην ΝΔ για τις Περιφέρειες που θα κριθούν στο β γύρο.

Τόνισε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της για την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος» και υπογράμμισε πως «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

Απο το γαλάζιο στρατόπεδο επισημαίνουν πως οι πολίτες για ακόμα μια φορά έστειλαν ξεκάθαρο κι εκκωφαντικό μήνυμα αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζουν μάλιστα πως οι προσπάθειες του νέου αρχηγού του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη να εκμεταλευτεί πολιτικά τις συνέπειες που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλυμμήρες στη Θεσσαλία δεν απέδωσαν κι αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δήμο Λαρισαίων όπου ο υποψήφιος της ΝΔ, Αθανάσιος Μαμάκος προηγείται σημαντικά έναντι του Απ. Καλογιάννη. Επίσης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα και φλερτάρει με το 43%.

Τέλος, όσον αφορά τις εμφύλιες διαμάχες που παρατηρούνται σε ορισμένες Περιφέρειες όπου ο «εκλεκτός» της ΝΔ «απειλείται» απο κάποιν γαλάζιο αντάρτη, κομματικά στελέχη υποστηρίζουν με νόημα πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια δεν θα αλλάξει χρώμα και θα βαφτεί γαλάζια.

Σχετικά Άρθρα