Ελληνική Λύση: Βατερλό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Ηττήθηκε η ίδια η Δημοκρατία

 Ελληνική Λύση: Βατερλό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι αυτοδιοικητικές εκλογές – Ηττήθηκε η ίδια η Δημοκρατία

«Πέρασαν αρκετές ώρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει καταλάβει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ηττήθηκε η ίδια η Δημοκρατία! Όταν σχεδόν το 20% των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι, αλλά στις εκλογές συμμετείχε μετά βίας το 40%, αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές αυτές ήταν “ενδοοικογενειακή υπόθεση” των κομμάτων και όχι της κοινωνίας!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με το κόμμα, «χαρακτηριστικότερα παραδείγματα» αποτελούν «η ισχνή συμμετοχή στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, όπου στην Αθήνα ανήλθε στο 32,2%, στον Πειραιά στο 35,3% και στη Θεσσαλονίκη στο 40,9%». Η Ελληνική Λύση, χαρακτηρίζει «εξοργιστική» την «προσπάθεια της εξαπάτησης των Ελλήνων, κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως “θριαμβευτές”, όταν η μείωση των ψήφων που έλαβαν σε μεγάλους δήμους δεν παραπέμπει σε “θρίαμβο”, αλλά σε Βατερλό!».

Επίσης, «ενδεικτικό παράδειγμα» για την Ελληνική Λύση, είναι «ο Δήμος της Αθήνας, όπου παρά την κατάρρευση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε το 50% της δύναμής του σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2019, ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Μπακογιάννης, έλαβε 31.000 λιγότερες ψήφους, ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ “έχασε” 8.000 ψήφους. Και όμως, πανηγυρίζουν!».

«Πλέον έχουμε τη μετατροπή της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας σε μια “δημοκρατία” οικογενειακή, ολιγαρχική, κομματική που οδηγεί τη χώρα σε μία διαρκή σήψη. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την Ελληνική Λύση που δεν ήθελε καμία εμπλοκή στις αυτοδιοικητικές εκλογές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα