Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Μπούμπα (βουλευτή ΕΛ.ΛΥ) – Μίλησε για “μαύρους αλλοδαπούς” – Έντονες αντιδράσεις

 Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Μπούμπα (βουλευτή ΕΛ.ΛΥ) – Μίλησε για “μαύρους αλλοδαπούς” – Έντονες αντιδράσεις

Μια ατάκα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα ήταν αρκετή προκειμένου να ανάψει το θερμόμετρο στην ολομέλεια της Βουλής. Κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων ο κ. Μπούμπας έκανε λόγο «για μαύρους αλλοδαπούς» που εργάζονται στα χωράφια, με τον παριστάμενο υφυπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση να αντιδρά έντονα στο ρατσιστικό παραλήρημα. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση που στην Ολομέλεια μπήκε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής του μίλησε για «μαύρους αλλοδαπούς» εννοώντας αδήλωτους εργάτες (σ.σ. μαύρη εργασία).

«Οι αγρότες είναι ανάστατοι. Δεν μπορούν να καλύψουν τα προς το ζην. Εργάτες γης απλήρωτοι, άλλο μεγάλο πρόβλημα αυτό που εμείς στην Ελληνική Λύση θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση με συγκεκριμένη πρόταση. Για να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια, γιατί αυτό γίνεται και στη δική μου εκλογική περιφέρεια, ανασφάλιστους, ενώ με ένα πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε Έλληνες αγρότες και να πάνε τα παιδιά μας να δουλέψουν», τόνισε ο κ. Μπούμπας. Το γάντι στη συνέχεια σήκωσε ο Σ. Κελέτσης λέγοντας ότι αποτελεί ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις.

«Ντροπή σας, αποκαλύπτεται τι πιστεύετε, δεν είναι η πρώτη φορά… Παροτρύνει να γίνουν κυνηγοί κεφαλών… Είναι ντροπή», είπε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έτρεξε ασθμαίνοντας προς την Ολομέλεια, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι κάνει πολιτική με βουλευτές άλλων κομμάτων. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του βουλευτή του. «Αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι μαύρη εργασία, να πάτε στο δημοτικό να μάθετε, διορθώθηκε η φράση, μπορεί στη ρύμη του λόγου να εκφράστηκε διαφορετικά… μην επιμένετε ανόητα, είστε πονηρός», είπε.

Εν τέλει η ένταση εκτονώθηκε με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά να λέει: «Ο άνθρωπος μπορεί εν τη ρύμη του λόγου του να το είπε, αλλά με είπατε πονηρό, κοντό και ανόητο, όλοι καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα».

Σχετικά Άρθρα