LIVE ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Τα αποτελέσματα σε Περιφέρειες και Δήμους

 LIVE ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Τα αποτελέσματα σε Περιφέρειες και Δήμους

Σε συνεχή ροή τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, από τις 19.00 που έκλεισαν οι κάλπες. Ενημερωθείτε για τα επίσημα αποτελέσματα με βάση την ροή του υπουργείου Εσωτερικών.

Γαλάζιες οι 9 από τις 13 περιφέρειες

Επικράτηση της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – σε μικρή ενσωμάτωση. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με ενσωμάτωση κάτω απο 7%, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και στις 13 περιφέρειες της χώρας προηγούνται. Μάλιστα, στις 9 από τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι που στήριξε η κυβέρνηση φαίνεται να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, σύμφωνα πάντοτε με τα πρώτα αποτελέσματα όπου η ενσωμάτωση είναι χαμηλή.

  • Στην Αττική, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι μπροστά με 45,48% στο 6,45% της ενσωμάτωσης και φέρεται να κερδίζει από την πρώτη Κυριακή.
  • Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα με 60,14% στο 5,87% της ενσωμάτωσης.
  • Στην περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης φέρεται να συγκεντρώνει 55,66% στο 6,55%.
  • Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 60,29%.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Πτωχός 44,46%, με δεύτερο τον Πέτρο Τατούλη.
  • Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με 67,21% ο Γιώργος Χατζημάρκος
  • Στην Στερεά Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός με 48,87%
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης «σάρωσε» με 80,74% (στηρίζεται και από ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο και προέρχεται).

Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παραμένουν «γκρι» καθώς είναι οι τέσσερις Περιφέρειες που μέχρι στιγμής φαίνεται πως θα κριθούν σε β’ γύρο, ενώ όλες οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας έχουν βαφτεί «μπλε» καθώς επικρατεί από την πρώτη Κυριακή υπέρ του υποψηφίου που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Μοναδική εξαίρεση, η «πράσινη» Κρήτη, με τον Σταύρο Αρναουτάκη να «σαρώνει» προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και έχοντας τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοτικές

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τον δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να παίρνει μεγάλη νίκη έχοντας αυτή την ώρα (0,5% της ενσωμάτωσης) 41,8%. Μάχη για τη 2η θέση με τον Κώστα Ζαχαριάδη να έχει 13,3%, τον Χρυσόστομο Δούκα 13,1% και τον Νικόλαο Σοφιανό 12,7%.Ο Ηλίας Κασιδιάρης συγκεντρώνει 8,7%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης 6% και η Ελένη Παπαδοπούλου 4,5%

Από την πρώτη Κυριακή εκλέγεται ο Μώραλης στον Πειραιά ενώ σε δεύτερο γύρο πάνε Ζέρβας και Αγγελούδης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επλήγη προσφάτως από τις δύο καταστροφικές κακοκαιρίες τον «Daniel» και τον «Elias», προηγείται ο Κώστας Αγοραστός με 45,89%, με δεύτερο να έρχεται μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Κουρέτας με 33,05% και τρίτο τον Τάσο Τσιαπλέ με 10,77%.

Νίκη, από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στον Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνoυν τα αποτελέσματα του exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του peloponnisos FM 104.1 για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χαμηλή συμμετοχή

Με την συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 44,6% έχει διαμορφωθεί από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι και τις 17:30 το ποσοστό συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές έκλεισαν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα και ξεκίνησε η καταμέτρηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.984 εκλογικών τμημάτων και με αναγωγή επί του συνόλου των 22.722 τμημάτων έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 4.360.000 ψηφοφόροι.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 45,81%,

Κεντρική Μακεδονία 45%,

Δυτική Μακεδονία 43,7%,

Ήπειρος 49,3%,

Θεσσαλία 49,5%,

Ιόνια Νησιά 41,8%,

Δυτική Ελλάδα 49,7%,

Στερεά Ελλάδα 53,4%,

Αττική 38,7%,

Πελοπόννησος 45,1%,

Βόρειο Αιγαίο 39,4%,

Νότιο Αιγαίο 48,1% και

Κρήτη 51,2%.

Σχετικά Άρθρα